Over ons

Even voorstellen

Simone Kos

Ik ben Simone Kos (geboren in 1976) en gediplomeerd speltherapeut. Met mijn gezin woon ik in Heerhugowaard.
Sinds 2002 werk ik met kinderen die specifieke aandacht, zorg en begeleiding nodig hebben binnen het onderwijs (rugzakbegeleider); jeugdhulpverlening en de gehandicaptenzorg (groepsbegeleider en gezinsbegeleider). In mijn werk was ik altijd op zoek naar meer verdieping en handvatten om kinderen verder te helpen en beter te kunnen begrijpen. Na mijn hbo opleiding Pedagogiek volgde ik de erkende post-hbo-opleiding Speltherapie in Amsterdam. Sindsdien werk ik van maandag t/m vrijdag in mijn eigen praktijk.
Als speltherapeut wil ik kinderen een veilige en vertrouwde omgeving bieden. Waarin zij gehoord en gezien worden en mogen ervaren dat zij zichzelf kunnen en mogen zijn. Ik blijf mij verwonderen over de kracht van spel en hoe spelen kinderen helpt om hun innerlijke wereld te delen; hun kracht te (her)ontdekken en sterker te staan. Om daar getuige van te mogen zijn vind ik het mooiste wat er is.

Femke Roemer

Ik ben Femke Roemer (geboren in 1983), woonachtig in Heiloo met mijn man en twee dochters. Toen ik nog op het middelbaar onderwijs zat wist ik zeker dat ik in de hulpverlening wilde gaan werken. Na mijn hbo opleiding Pedagogiek begon ik in 2006 met werken in de gehandicaptenzorg (begeleider begeleid wonen en persoonlijk begeleider in een antroposofische instelling) en jeugdhulpverlening (begeleider van kinderen en jongeren met autisme via PGB). Dit heb ik met veel plezier gedaan, maar toen mijn oudste dochter 4 jaar geleden geboren werd vond ik dat het tijd was om mijn droom waar te maken. Speltherapeut worden. Voor mij is spel een heel mooi en effectief middel waarbij kinderen hun ervaringen kunnen verwerken, zich in kunnen uiten en ontwikkelen. Ik vind het belangrijk dat kinderen met een hulpvraag gehoord en gezien worden. Als speltherapeut kan ik daar mijn bijdrage aan leveren.  Op maandag en donderdag ben ik in Zijn praktijk voor speltherapie te vinden. Het werk vind ik ontzettend inspirerend, boeiend en helend. Ik vind het heel mooi om in de belevingswereld van het kind te kunnen en mogen komen. Als speltherapeut accepteer ik het kind zoals het is, kan ik het kind laten voelen dat het er mag zijn en vertrouw ik op de kracht van het kind zelf.

      Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is foto-Melle-Duijvis-731x1024.jpgMELLE DUIJVIS

Ik ben Melle Duijvis (geboren in 1997) en volg momenteel de Masteropleiding speltherapie in Ede. Voor deze opleiding loop ik op dinsdag stage bij Zijn praktijk voor speltherapie. Nadat ik mijn diploma voor de hbo-opleiding pedagogiek had behaald, heb ik de pre-master orthopedagogiek gevolgd. Ik merkte toen dat ik intensiever betrokken wilde zijn bij de behandeling van kinderen en ben daarom geswitcht naar de opleiding tot speltherapeut. Dat was precies wat ik zocht! Spelen is de natuurlijke ‘taal’ van kinderen en daarom vind ik het zo fijn om via spel te werken. Ik blijf mij verbazen hoe goed spel kan helpen in het uiten van gevoelens, gedachten en ervaringen. Naast de stage ben ik werkzaam als juf op een speciale basisschool in de Zaanstreek en geef ik SOVA+ training (sociale vaardigheidstraining) voor de GGD. Ik hou van afwisseling in mijn werk en die afwisseling vind ik ook interessant aan speltherapie. Elke kind is immers uniek en brengt zijn eigen levensverhaal, kwetsbaarheid en kracht met zich mee. Hierbij vind ik het belangrijk dat elk kind zich gezien voelt.